Hétszínvirág

A csoport óvónői: Ruff Kinga, Somorjai Lívia

Dajka: Tóth Csilla

Csoportunk az óvoda épületének alsó szintjén helyezkedik el.  Tágas terasz is tartozik hozzá, melyet az évszakoknak megfelelően kreatív módon használunk. Vegyes életkorú családias csoport vagyunk, gyakran járnak hozzánk testvérpárok. Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó gyermekközpontú légkört alakítottunk ki. Csoportszobánk nem túl nagy, de esztétikus és harmonikusan berendezett.  Bőséges kínálat van társas, konstruáló, mozgásfejlesztő játékokból, valamint gyakran használt eszközök: LEGO, autók, járművek, sínek, állatok, puzzle, jelmezek, könyvek, babakonyhai kiegészítők is rendelkezésre állnak.  A világot komplex módon ismertetjük meg a gyerekekkel. Sokszínű tevékenység folyik nálunk nap mint nap, melyből mindenki választhat kedvére valót. Lehetőségük van furulyázni tanulni és játékosan ismerkedni az angol nyelvvel és a hozzá kapcsolódó szokásokkal, hagyományokkal. Szeretjük a kézműves tevékenységeket, ápoljuk a néphagyományokat. Minél több vizuális technikával ismertetjük meg a gyerekeket. Fontosnak tartjuk a mindennapi szabad levegőn való mozgást, a játékot és a mesét. A tanév folyamán rendszeresen járunk sétálni, kirándulni a közelünkben lévő érdekes, élményt nyújtó helyekre. A gyermekeket múzeumba, színházba, könyvtárba is visszük.  Sokat énekelünk, mondókázunk, vidám hangulatban telnek a napjaink. Az énekversenyeken rendszeresen kiemelkedő eredményeket érünk el. A tehetséggondozást szívügyünknek tekintjük.

Csoporthagyományaink közé tartozik a születésnapok megünneplése, kirándulások szervezése szülőkkel együtt, Lucázás néphagyomány felelevenítése, Halloween party, Brúnó és Folti hétvégi látogatása a családoknál.

„Hozzon a gyermekeknek mindenki, amit tud: játékot, zenét, örömet. De hogy mit fogad el: azt bízzuk rá. Csak az válik javára, amit maga is kíván.”

Kodály Zoltán