Pillangó

A csoport óvónői: Bencze Mónika, Ferencz-Palaczki Katalin

Dajka: Györei Andrea

Vegyes életkorú, légkondícionálóval felszerelt csoportunk az óvoda emeletén található. Minden évszakban a természet színeivel, kincseivel, óvónői és gyermekmunkákkal feldíszítjük, hogy kis ovisaink esztétikus, vidám, harmóniát sugárzó környezetben töltsék napjaikat.

Egy olyan biztonságos, szeretetteljes, légkör, közösség  kialakítására törekszünk, ahol kicsi és nagy egyaránt megtalálja a helyét, ahol mindenki fontos, és szerethető valamiért. Nem átváltoztatni, hanem megérteni, elfogadni, formálni szeretnénk őket, és hozzásegíteni ahhoz, hogy a bennük lévő képességek, tehetségek felszínre kerüljenek. 

Különböző,  vizuális technikákkal ismertetjük. meg a gyerekeket, mely kreativitásukat, önkifejezésüket fejleszti. Fontosnak tartjuk a mozgás megszerettetését, ehhez változatos fejlesztő eszközöket biztosítunk.

Nyitottak vagyunk olyan programokra, melyek a gyerekek ismereteit bővítik: bűnmegelőzési, egészségmegőrző előadás,  néphagyományt ápoló foglalkozások, könyvtárlátogatás, felfedező séták.

A közös ünnepeket, születésnapokat meghitté tesszük. Arra törekszünk, hogy a csoportban dolgozó óvónők, dajka és a szülők egymást segítve összhangban  dolgozzanak annak érdekében, hogy a gyermekek napjai tartalmasan teljenek.

Csoport hagyományaink: születésnapok  megtartása, könyvtárlátogatás, halak gondozása, vízőrködés, .közös  vitamintál és sütemény készítés.

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű”