Napsugár

A csoport óvónői: Martin-Nusal Ágnes Erzsébet, Tóthné Regényi Csilla

Dajka: Lázár Rita

Csoportunkba különböző életkorú gyermekek járnak. Törekszünk a biztonságot adó esztétikus környezet kialakítására, családias, nyugodt légkör megteremtésére.

Szeretünk mozogni, táncolni, énekelni, mondókázni, verselni, mesét hallgatni, kézműveskedni. Csoportszobánkat úgy alakítottuk ki, hogy lehetőség legyen építő játékra a szőnyegen, babaszobai szerepjátékra, könyvnézegetésre a mesesarokban, vagy izgalmas társasjátékra az asztaloknál. Ezen kívül a barkácsasztalnál folyamatosan tevékenykedünk.

Célunk, hogy a kis óvodásaink örömmel vegyenek részt az óvodai mindennapokban, alakuljanak baráti kapcsolataik. Figyelünk a családokkal való jó kapcsolat kialakítására az együttnevelés megvalósítása érdekében. Fontosnak tartjuk a környezettudatos és egészséges életmódnak megfelelő magatartásformák kialakítását. Szeretjük felfedezni a körülöttünk lévő világot, gyakran szervezünk tapasztalatszerző sétákat, élménydús programokat, kirándulásokat, részt veszünk a községi rendezvényeken. (szüreti felvonulás, adventi vásár).

Csoportunkban fontosnak tartjuk a néphagyományok ápolását. Ezt tükrözi a gyakori népzene hallgatása, népi játékok, egyszerűtánclépésekkel való ismerkedés. Hisszük, hogy a hagyományápolás szellemében nevelkedett gyermekek megismerhetik a közös tevékenységek örömét, a múlt értékeit, érzelmileg gazdagabbakká válhatnak.

A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.
(Ismeretlen szerző)